skip to Main Content
hypnotherapie-breda-praktijk
Cindy-verhoeven-hypnotherapie-breda-400x400

Cindy

Als meisje was ik ontzettend nieuwsgierig van aard. Mensen intrigeerde me mateloos maar ik vond ze ook knap lastig. Mijn observaties riepen veel vragen bij me op: “Waarom tonen mensen vaak iets anders dan dat ze van binnen voelen” of “Waarom doen we vaak juist datgene wat niet goed voor ons is terwijl we verstandelijk weten wat wel goed zou zijn?”

Hypnotherapie

Antwoorden op deze vragen vond ik tijdens mijn Hypnotherapiestudie (afgerond in 2004)*. Hier leerde ik dat we als mensen zijn opgebouwd uit verschillende delen.

Ik ging bij mezelf ervaren dat mijn innerlijke kind zich in bepaalde situaties angstig kan voelen. Mijn innerlijke puber in dezelfde situatie tegelijkertijd boos kan zijn. De volwassene in mij probeert al deze emoties vervolgens onder controle te houden en te analyseren. En dan is er op de achtergrond ook altijd mijn innerlijke criticus nog die vind dat ik al deze gevoelens en gedachten niet zou moeten hebben: “Stel je niet zo aan… Ben je nou nog niet van deze gevoelens af… Zo moet je niet denken!”

Zie hier… The Human Drama;-)

*Sinds 2007 ben ik actief in deze praktijk

Boeddhistische Psychologie

Mijn eerste kennismaking met het accepterende gedachtegoed was tijdens een 10-daagse meditatie retraite in 2006. Ervaren dat al deze delen harmonieus naast elkaar kunnen bestaan… Wat een bevrijding was dat!

Sindsdien beoefen ik verschillende meditatievormen waaronder Vipassana-meditatie; de klassieke oosterse variant – en voorloper – van Mindfulness en (zelf)compassie.

In 2015 maakte ik voor het eerst kennis met ACT. De diepgang, de luchtige toon en het actieve spraken mij direct aan. Het is inspirerend om met het gehele spectrum – zowel de bewuste, onbewuste als observerende lagen – van het menszijn te werken.

Waarom ik dit doe?

Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan de wereld.
Ik geloof dat de meer zachtaardige, speelse levenshouding – die zo kenmerkend is voor de boeddhistische levensfilosofie – het leven mooier maakt…

De praktijk is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

ACBS Logo 229x212
CAT Logo 229x212
GAT Logo

Lid van beroepsverenigingen: ACBS

 (Association for Contextual Behavioural Science & CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) lid nr. 87612022-11-02 Lid van geschillencommissie GAT (Geschillen Alternatieve Therapeuten)

| AGB Code 90029824 |

De praktijk is aangesloten bij de beroepsverenigingen: ACBS & CAT. Vanuit deze verenigingen neem ik regelmatig deel aan intervisie en bijscholingsactiviteiten.

Werkwijze

Een sessie duurt gemiddeld 75 min. Als je na een intakegesprek besluit verder te gaan wordt een behandelovereenkomst opgesteld en getekend. Tijdens dit gesprek wordt ook een indicatie gegeven hoeveel sessies je nodig zult hebben.

De exacte therapieduur is vooraf moeilijk aan te geven. Een klacht, zonder ‘zware’ achtergronden, kan in één sessie verholpen zijn. Een therapietraject kan ook een aantal maanden duren.

De gemiddelde therapieduur is 5 tot 6 sessies.

Tarieven

Individuele Therapie

89 euro per sessie
á 75 min

Online ACT Training

Vanaf 127 euro
Log in: Gratis Mini Training

 

Afspraken kunnen tot 48 uur voorafgaand aan de afpraak kosteloos worden geannuleerd.

Vergoedingen

Sinds 2017 worden behandelingen niet meer vergoed door zorgverzekeraars. Deze beslissing is door overregulering en administratieve druk tot stand gekomen.

  • De gemaakte kosten voor hypnotherapie kunnen als bijzondere ziektekosten op de belastingaangifte af worden getrokken.
  • Informeer in dit geval ook eens bij de Arbo-dienst of bedrijfsarts van het bedrijf waar je werkzaam bent. Een aantal bedrijven vergoeden (een deel van) de kosten. Dit betreft dan vooral werkgerelateerde klachten.
Back To Top